https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/medaci-predstavili-novy-projekt-pro-stare-stresovice
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Medáci představili nový projekt pro staré Střešovice

12.2.2002 15:30 | PRAHA (ČIA)
Aktuální verzi projektu Alternativa pro staré Střešovice dnes zveřejnil Dobročinný spolek Medáků. Projekt členové spolku odevzdali Úřadu městské části Praha 6 jako nabídku na dlouhodobé využití tří historických domků z 19. století pro kulturní účely a vzdělávací aktivity. Medáci projekt představili na tiskové konferenci, na kterou je kromě místních občanů přišly podpořit i ředitelka Dejvického divadla Eva Měřická a Petra Kosová z Městského centra sociálních služeb a prevence.
 

Generálním sponzorem projektu je holandská nadace Ana María Funds - Onroerend Goed, která zabezpečí celkovou rekonstrukci objektů v objemu tři miliony korun. Rekonstrukce má trvat tři roky a prostory by byly vždy částečně přístupné veřejnosti. "Dalšími finančními partnery jsou Nadace rozvoje občanské společnosti, Nadace VIA pro místní iniciativy, Open Society Fund Praha a The Regional Enviromental Center," uvedl mluvčí spolku Martin Skalský.

Medáci užívají nelegálně tři domky ve starých Střešovicích už od roku 1995. Na počátku roku 2001 byly objekty převedeny z pražského magistrátu do správy Městské části Praha 6, která ke konci loňského roku vypsala na prodej jednoho domku a pronájem zbývajících dvou výběrová řízení. Po stížnostech zájemců na nemožnost prohlídky nabízených nemovitostí radní zrušili výběrové řízení a rozhodli o vyklizení objektů všemi dostupnými prostředky. Nová výběrová řízení mají být vypsána do 31. března.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist