https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/medaci-zatim-neopusti-domky-ve-stresovicich
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Medáci zatím neopustí domky ve Střešovicích

18.7.2002 18:16 | PRAHA (ČIA)
Praha 6 dává ruce pryč od sporů s dobročinným spolkem Medáků. "Žádné úřední postupy z naší strany už nebudou," řekl dnes mluvčí Městské části Prahy 6 Martin Šálek po neúspěšném pokusu získat od Medáků klíče od nelegálně obývaných domů. Medáci je ale dobrovolně neopustí. "V kulturních akcích budeme pokračovat. Jako sdružení jsme napsali dopis ministru kultury Pavlu Dostálovi a pokusíme se získat politickou a mezinárodní podporu," řekl dnes pro ČIA člen spolku Medáků Jiří Weberschinke.
 

"Míč je teď na straně kupce jednoho domu a pronajímatele druhého. Oni věděli, do čeho jdou a nemovitosti získali od městské části i s Medáky," řekl Šálek. Medáci netuší, jak vzniklou situaci právně vyřešit a zlegalizovat svůj dlouholetý neoprávněný pobyt v domech ve Střešovické ulici. S představiteli místní samosprávy se shodnou pouze na tom, že nechtějí dospět až k násilnému vystěhování. S oprávněnými uživateli zmiňovaných nemovitostí není podle Medáků spolupráce možná.

Medáci se v dubnu letošního roku přihlásili do výběrového řízení pořádaného Městskou částí Prahy 6 na tři domy ve Střešovicích s nabídkou kulturního projektu. Chtěli tak zlegalizovat své letité obývání těchto nemovitostí. Medáci v soutěži zvítězili pouze u jednoho objektu. Ten jim ale podle nich nestačí na pořádání kulturních aktivit. Zbylá dvě výběrová řízení označili za nestandartní a zmanipulovaná. Na dnešní tiskovou konferenci přišel Medáky podpořit bývalý primátor Jan Kasl a "jako návštěvník" se jí zúčastnil i starosta Prahy 6 Pavel Bém.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist