https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/medu-z-tuzemske-produkce-je-dostatek
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Medu z tuzemské produkce je dostatek

26.11.2003 11:22 | PRAHA (ČIA)
Zvýšenou poptávku po medu, který je tradičním tuzemským sladidlem a surovinou k výrobě vánočního cukroví, budou i letos schopni domácí výrobci medu uspokojit. Konstatoval to dnes v rozhovoru pro ČIA tajemník Českého svazu včelařů (ČSV) Miloslav Peroutka.
 

Včelaři sice v průběhu loňské zimy zaznamenali značný úbytek včelstev, následné teplé jaro bylo ale podle Peroutky včelařsky příznivé. "Letošní domácí produkce medu se tak bude blížit k hranici 7000 tun, což je srovnatelné nebo možná ještě lepší v porovnání s předchozím rokem," uvedl Peroutka. Roční tuzemská spotřeba je přitom také 7000 tun, dovoz a vývoz je prakticky srovnatelný. K 30. září letošního roku se do ČR dovezlo 1293 tun medu, ke stejnému datu ČR vyvezla 1412 tun.

Ceny medu podle Peroutky v nejbližší době nevzrostou. "Cena se bude držet stále kolem 130 korun za kilogram medu," tvrdí tajemník ČSV.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist