https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/medved-ve-svedskem-zooparku-pred-navstevniky-zabil-osetrovatele
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Medvěd ve švédském zooparku před návštěvníky zabil ošetřovatele

7.8.2017 07:35 | PRAHA (ČTK)
Devatenáctiletého ošetřovatele v zooparku Orsa v centrálním Švédsku v pátek napadl a zabil medvěd hnědý.
Devatenáctiletého ošetřovatele v zooparku Orsa v centrálním Švédsku v pátek napadl a zabil medvěd hnědý.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Devatenáctiletého ošetřovatele v zooparku Orsa v centrálním Švédsku v pátek napadl a zabil medvěd hnědý. Krvavá scéna se odehrála během předvádění zvířat návštěvníkům, informovala agentura DPA. Policie ve městě Dalarna odpoledne uvedla, že mladý pečovatel podlehl zraněním po převozu do nemocnice.
 

Pečovatel vstoupil společně s jednou rodinou do uzavřené obory, do níž medvědi normálně nemají přístup. Najednou ale na mladého muže zaútočil medvěd. Rodina se dokázala včas dostat do bezpečí.

Vyšetřovatelé se teď snaží zjistit, jak se medvěd mohl dostat do uzavřeného prostoru. Podle policie je nepochybné, že se podhrabal pod ohradou. Zhruba dvacetiměsíční zvíře bylo po tragédii zabito a zoopark zůstal po zbytek dne uzavřený.

Zoopark, který je zaměřen na dravá zvířata, má plochu 320.000 metrů čtverečních. Kromě medvědů v něm žijí tygři, leopardi, rysi a vlci.

Podle švédského rozhlasu napadli medvědi v letech 1977 až 2012 ve Skandinávii 31 lidí. Ve Švédsku v posledních deseti letech vlci zabili dva lidi. V roce 2012 pak usmrtili vlci třicetiletého zaměstnance zoo v jihošvédském Kolmärdenu.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist