https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/melnicka-radnice-utrati-za-kanalizaci-jeste-pres-pul-miliardy-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Mělnická radnice utratí za kanalizaci ještě přes půl miliardy korun

29.1.2002 07:19 | MĚLNÍK (ČIA)
Na 522 milionů korun vyčíslila dobudování kanalizačních řadů v Mělníku tamní starostka Zuzana Lišková. Do roku 2011 hodlá město dokončit kompletní projekt, který zahájilo v roce 1993. "V únoru chceme pokračovat druhou částí druhé etapy, která znamená mimo jiné výstavbu stok v centru města. Pouze tato část do konce letošního roku bude stát 122 milionů korun. Dodavatelem stavby se stala společnost IPS Skanska," řekla Lišková.
 

Na výstavbu kanalizace má Mělník od roku 2000 přislíbenou dotaci od ministerstva zemědělství, dosud však finanční příspěvek neobdržel. "Splnili jsme všechny podmínky, dostali jsme kladné vyjádření. Peníze však stále na účtu nemáme. Pokud nám ministerstvo dotaci neposkytne, budeme hradit stavbu z obecního rozpočtu a rozhodovat o každé její části zvlášť," doplnila Lišková.

Strategický plán odkanalizování Mělníku předpokládá při hladkém financování stavby její úplné dokončení včetně třetí etapy v roce 2011. Do té doby vedení města vyloučilo zahájení jiné významné investiční akce. Mělník bude v letošním roce hospodařit s 350 miliony korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist