https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mendelova-univerzita-pomuze-postizenym-obcim-poskytne-jim-tramy-a-late-z-univerzitni-lesu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Mendelova univerzita pomůže postiženým obcím, poskytne jim trámy a latě z univerzitní lesů

25.6.2021 14:45 | PRAHA (Ekolist.cz)
Nařežeme a dodáme trámy a střešní latě ze dřeva v našich univerzitních lesích, vzkazuje Mendelova univerzita.
Nařežeme a dodáme trámy a střešní latě ze dřeva v našich univerzitních lesích, vzkazuje Mendelova univerzita.
Zdroj | Mendelova univerzita
Obcím na jižní Moravě, které v noci na dnešek postihlo ničivé tornádo, nabídne Mendelova univerzita v Brně materiální pomoc. Konkrétně jim poskytne řezivo na stavební práce. Informuje o tom Mendelova univerzita.
 

„Nařežeme a dodáme trámy a střešní latě ze dřeva v našich univerzitních lesích. Vycházet budeme z požadavků postižených obcí a našich výrobních možností," uvedla rektorka Mendelovy univerzity v Brně Danuše Nerudová. Dřevo bude nutné teprve vytěžit, protože pro daný účel není možné použít kusy z uschlých stromů.

Mendelova univerzita v Brně zároveň prostřednictvím Jihomoravského kraje nabídla k dispozici ubytovací kapacitu svých kolejí. Zda ji kraj využije, se rozhodne v nejbližších dnech.

Výkyvy počasí postihly částečně i univerzitní majetek Mendelovy univerzity. Menší škody zatím sčítá Zahradnická fakulta, která má sídlo v Lednici. Na nemovitostech jsou škody minimální, výrazně horší bude zřejmě situace v sadech a vinicích. Škodu škola vyčíslí až v nadcházejících dnech.

Postiženým obcím nabídl pomoc i státní podnik Lesy České republiky, který lidem na Hodonínsku postiženým čtvrtečním tornádem daruje až 50 metrů krychlových dřevěné kulatiny na nový krov nebo finanční dar ve výši 100 000 korun.

Jak o podporu požádat? Použijte speciální formulář Lesů ČR.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist