https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mereni-emisi-bude-v-roce-2002-synthesii-stat-57-milionu-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Měření emisí bude v roce 2002 Synthesii stát 5,7 milionu korun

25.11.2001 17:29 | PARDUBICE (ČIA)
Náklady na měření emisí se v pardubické chemičce Synthesia, která je součástí akciové společnosti Alliachem, vzhledem k nové kategorizaci zdrojů v příštím roce zvýší z letošních 800 tisíc na 5,7 milionu korun. ČIA o tom informoval asistent generálního ředitele Synthesie Aleš Mokren.
 

Podle Zprávy o vlivu na životní prostředí za rok 2000 zaplatila chemička loni za proměření zhruba 70 emisních zdrojů nezávislým autorizovaným firmám 1,2 milionu korun. Zpráva dále uvádí, že na zvlášť určených zdrojích, jako je teplárna a biologická čistírna odpadních vod, je provozováno kontinuální měření emisí.

Synthesia podle Mokrena provádí každoročně monitorování znečišťujících látek ve venkovním ovzduší v okolí firmy vlastním monitorovacím vozem. "Tento monitoring probíhal na stálých stanovištích rozmístěných rovnoměrně nejen v prostorách přilehlých k závodu, ale i okolních obcích. Speciální vůz je kromě kontinuálních analyzátorů oxidů dusíku a oxidu siřičitého vybaven i přístroji pro odběr vzorků organických polutantů a prachu," dodal Mokren.

V pardubické Synthesii pracuje v současnosti téměř čtyři tisíce lidí, zatímco k 1. lednu 2001 jich tu bylo zaměstnáno o zhruba 500 více. Hospodářské výsledky za samostatný odštěpný závod Synthesia akciová společnost Alliachem nezveřejňuje.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist