https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mesta-pripravuji-dalsi-rozsirovani-polabske-cyklotrasy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Města připravují další rozšiřování Polabské cyklotrasy

16.2.2001 10:30 | MĚLNÍK (ČIA)
Rozšiřování Polabské cyklotrasy chystají na tento rok zástupci dotčených měst a obcí mezi Mělníkem a Starou Boleslaví. "Cyklisté se především mohou těšit na výrazné zlepšení tří set metrového úseku mezi Mělníkem a vesnicí Kly, kde byl dosud nejhorší povrch z celé trasy," uvedla mělnická starostka Zuzana Lišková.
 

Současně se stavebními úpravami povrchu letos chystají obce nové značení cyklotrasy zejména okolo Neratovic. Navíc bude na řadě míst doplněn zákaz vjezdu motorových vozidel. "Upravenou cestu totiž stále častěji využívají motorizovaní rybáři či ochránci přírody, proto jsme se rozhodli instalovat zákaz vjezdu," doplnila Lišková.

Polabská cyklotrasa v současnosti protíná Mělník, Tišice, Borek, Dřís, Tuhaň, Brandýs nad Labem a Starou Boleslav. Celkové náklady na její vybudování a údržbu doposud dosáhly 400 tisíc korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist