https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mesta-ustecka-kritizuji-postup-sanace-chabarovickeho-lomu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Města Ústecka kritizují postup sanace chabařovického lomu

11.3.2001 13:20 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Za kritický označují primátor Ústí nad Labem Miroslav Pátek a starostové obcí Chabařovice, Trmice a Modlany stav plnění časového harmonogramu prací při zahlazení následků těžby hnědého uhlí v bývalém Lomu Chabařovice. Primátor Pátek pro ČIA uvedl, že v loňském roce nebylo navíc v rámci sanace lomu proinvestováno celkem 130 milionů korun. Z toho cca 50 milionů muselo být vráceno ministerstvu průmyslu a obchodu (MPO) a 80 milionů bylo proinvestováno jinde.
 

Garantem postupu revitalizace území bývalého Lomu Chabařovice a jeho okolí je státní podnik v likvidaci Palivový kombinát Ústí nad Labem a MPO. Ředitel podniku Petr Lenc způsob prezentace zpoždění sanačních prací a argumenty oponentů odmítá. "S medializací celého problému tak, jak byla provedena ústeckým primátorem a dalšími třemi radnicemi nesouhlasíme a připravujeme odpověď, kde věci uvedeme na správnou míru po odborné stránce, protože vyjádření radnic a primátora Pátka neobsahuje příčiny zpoždění," dodal ředitel Lenc.

Uvedená čtyři města a obce vytvořila Sdružení pro revitalizaci území dotčených těžbou Lomu Chabařovice a požadují, aby Palivový kombinát neprohluboval časový skluz prací a připravil aktualizovaný časový harmonogram prací včetně finančního vyjádření. Sdružení navíc zastává názor, že harmonogram prací v současnosti neblaze ovlivňuji také soudní spory, které by měly být co nejdříve dořešeny.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist