https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mesto-decin-vyhlasilo-na-labi-stav-ohrozeni
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Město Děčín vyhlásilo na Labi stav ohrožení

2.1.2003 16:48 | DĚĆÍN/ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Třetí stupeň povodňové aktivity - stav ohrožení - vyhlásila dnes v Děčíně městská povodňová komise. Zatopená je silniční komunikace z Děčína do městské části Prostřední Žleb. Dále komunikace pod Tyršovým mostem v Děčíně a Staroměstské nábřeží. ČIA o tom informovala mluvčí města Romana Silvarová.
 

Druhý stupeň povodňové aktivity platí dnes v Ústí nad Labem. Zde podle mluvčího ústeckého magistrátu Milana Knotka dosáhla v poledne hladina Labe na vodočtu zdymadla Střekov výše 540 centimetrů. Během dnešního večera a noci se počítá se zvýšením hladiny Labe v Ústí nad Labem na 560 centimetrů. V současnosti je zastavena na úseku Labe mezi Ústím nad Labem a Děčínem lodní doprava.

Během dnešní noci se očekává zatopení části Přístavní ulice v Ústí nad Labem pod mostem E. Beneše. Vzhledem ke zvýšenému odpouštění vody z vltavské kaskády má hladina Labe v Ústí nad Labem dosáhnout do soboty 4. ledna šesti metrů. Za těchto podmínek bude ve městě vyhlášen třetí stupeň povodňové aktivity - stav ohrožení. Při zatopení ústecké Přístavní ulice musí řidiči podle Knotka využívat objízdnou trasu ulicemi U nádraží, Brněnská a Velká hradební. Řidiči kamionů budou směrováni z Lovosic a Děčína dopravními značkami po náhradních trasách.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist