https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mesto-doksy-odsouhlasilo-vystavbu-rekreacniho-arealu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Město Doksy odsouhlasilo výstavbu rekreačního areálu

27.1.2002 11:15 | DOKSY (ČIA)
Na jednu miliardu korun jsou odhadovány náklady na stavbu moderního rekreačního střediska v blízkosti Máchova jezera mezi obcemi Doksy a Staré Splavy na Českolipsku. Zástupce starosty Doks Miroslav Ottomanský potvrdil, že město již odsouhlasilo pronájem a možnost následného prodeje pozemku společnosti M. S. M. International Praha, která chce u Máchova jezera postavit aquapark.
 

"Doba pronájmu byla stanovena na tři roky. Roční nájemné činí 10 korun za metr čtvereční. Ročně tak město získá 71 tisíc korun. Nájemce ale musí složit 230 tisíc korun garantující dokončení stavby," řekl Ottomanský. Dodal, že po ukončení nájmu a po uvedení aquaparku do provozu, je město ochotno pozemek o výměře 7087 metrů čtverečních prodat za 141,7 tisíce korun. Stavba aquaparku má být zahájena letos a investor v něm chce zahájit provoz v zimě 2003.

Součástí moderního areálu má být také podle původního záměru i společenský objekt se sálem, restaurace pro veřejnost, více než sto rekreačních domků a golfové hřiště. Proti němu však protestují někteří občané z obavy před devastací krajiny. Starosta Doks Bohuslav Schwab je přesvědčen, že rekreační areál městu prospěje, protože umožní celoroční rekreaci. "Nedáme souhlas k ničemu, co by krajinu poškodilo. V areálu by našlo práci asi sto lidí. Pro rekreační oblast to je ideální záměr," řekl Schwab.

Celý areálu má být vybudován na ploše 40 hektarů. Většina pozemků je v soukromých rukou. To může vést podle Schwaba i k určitému spekulativnímu chování ze strany majitelů pozemků a k oddálení dalších staveb.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist