https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mesto-duba-pripravi-prumyslovou-zonu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Město Dubá připraví průmyslovou zónu

30.4.2002 12:50 | DUBÁ (ČIA)
Vybudovat sedmihektarovou průmyslovou zónu se chystá město Dubá na Českolipsku. Starosta Dubé Stanislav Červený dnes pro ČIA uvedl, že záměr jednomyslně schválilo dubnové zasedání obecního zastupitelstva. Zóna by měla podle něj vyrůst na soukromém pozemku jižně od městské zástavby. "Dotčené pozemky zatím územní plán města neřešil. Město ale již zadalo změnu," řekl Červený.
 

Obec Dubá v souvislosti s výstavbou průmyslové zóny plánuje také výstavbu nové komunikace. První stavbou v průmyslové zóně by podle Červeného měla být stáčírna minerální vody. "Přinesla by asi sto nových pracovních míst," řekl Červený s tím, že se čtyřmi potenciálními investory jedná zatím majitel pozemku Bedřich Skalický. Ten dnes pro ČIA uvedl, že jména společností jsou zatím tajná. "Jednoznačně se ale obracím na zahraniční investory a počítám s tím, že budoucí průmyslovou zónu zainvestují," řekl Skalický.

V Dubé a spádových obcích žije 1746 stálých obyvatel. Město letos hospodaří s rozpočtem 25 milionů korun. Z toho ale podle Červeného činí deset milionů účelová dotace na školství. "Město se potýká s nedostatkem peněz. Nemůže se ani ucházet o dotace a granty, které požadují finanční spoluúčast," řekl Červený s tím, že průmyslová zóna by výrazně přispěla k rozvoji obce. K plánované výstavbě ale nedal dosud souhlas referát životního prostředí Okresního úřadu v České Lípě. Podle vedoucího referátu Petra Havránka leží totiž uvažovaná zóna na kvalitní zemědělské půdě.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist