https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mesto-litomerice-ziskalo-cenu-za-vyuzivani-solarni-energie
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Město Litoměřice získalo cenu za využívání solární energie

8.12.2001 11:13 | LITOMĚŘICE (ČIA)
Čestnou sluneční cenu 2001 získalo v těchto dnech město Litoměřice za podporu a rozvoj projektů využívání sluneční energie. Starosta města Jiří Landa dnes ČIA řekl, že cenu získaly Litoměřice za první místo v republikové soutěži, pořádané českou sekcí evropského sdružení Eurosolar . Prvenství bylo severočeskému městu uděleno v kategorii sluneční čin.
 

V Litoměřicích byla dosud zařízení na sluneční ohřev vody instalována u čtyř soukromých majitelů domů a na třech budovách ve vlastnictví města. Zdejší radnice pro letošní rok vyčlenila na podporu dalšího rozvoje využívání solární energie pro občany i právnické osoby 400 tisíc korun. Litoměřická radnice podle Landy nechce, aby se lidé po zdražení cen elektřiny a zemního plynu vraceli k lokálnímu vytápění uhlím, ale zaměřili se také na alternativní zdroje energie.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist