https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mesto-plzen-ziskalo-dotaci-na-vystavbu-kruhoveho-objezdu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Město Plzeň získalo dotaci na výstavbu kruhového objezdu

9.8.2001 09:54 | PLZEŇ (ČIA)
Dotaci 51 milionů korun na výstavbu kruhového objezdu na Domažlické třídě v Plzni uvolnil Státní fond dopravní infrastruktury. Plzeň tak nemusí zastavit významnou investiční akci, jejímž výsledkem má být rekonstrukce jedné z nejdůležitějších křižovatek města u Nové Hospody.
 

Město na stavbu uvolnilo 30 milionů korun, protože křižovatka má mimořádný význam. "Po jejím zprovoznění v první fázi už nebudou muset dlouhé kolony automobilů stát u semaforů na Domažlické třídě. Další efekt se projeví po přemostění vlakového nádraží od poloviny roku 2002. Tranzit městem tak bude v podstatě dokončen. V budoucnu bude křižovatka součástí plánovaného severního městského okruhu," informoval plzeňský primátor Jiří Šneberger.

Výstavba kruhového objezdu u Nové Hospody začala letos v březnu a částečně by měla být zprovozněna v listopadu. Na její dokončení má stát ještě přispět 40 miliony korun a s dokončením se počítá v květnu 2002. Vnitřní průměr okruhu je 130 metrů a komunikace je tříproudová.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist