https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mesto-zlin-zahajilo-budovani-prumyslove-zony
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Město Zlín zahájilo budování průmyslové zóny

19.7.2001 16:31 | ZLÍN (ČIA)
Smlouva mezi městem Zlín a společností Tescoma o zahájení budování první části průmyslové zóny Východ, která by měla vyrůst ve Zlíně-Přílukách, byla podepsána ve středu 18. července. Aktu se zúčastnili primátor města Zlína Zdeněk Dostál a majitel společnosti Tescoma Zlín Petr Chmela.
 

Podle slov zástupce Tescomy koupila firma od města pozemky o výměře 7,5 hektaru, na nichž hodlá vybudovat skladovou halu a administrativní budovu. "Zahájení prací plánujeme ještě v letošním roce. V první fázi vybudujeme skladovací prostory o výměře patnáct tisíc metrů čtverečních. Hala by měla být hotová v listopadu příštího roku a bude stát 300 milionů korun. Celkové náklady na centrum budou představovat více než půl miliardy. S centrem vznikne také sto nových pracovních míst," upřesnil Chmela. Jak dále řekl, mělo by být centrum dokončeno v roce 2005.

Tescoma je ryze česká firma zabývající se výrobou, prodejem a distribucí kuchyňských výrobků a potřeb pro domácnost. Vyrábí ve více než sto dvaceti závodech na celém světě. Tržby za loňský rok činily téměř jednu miliardu korun. Třetina výroby směřuje na export. V současné době firma zaměstnává sto padesát zaměstnanců.

Průmyslová zóna Východ by měla kromě domácí Tescomy do města přivést další dva investory z USA a z Anglie, kteří hodlají v areálu budovat výrobní haly. V areálu průmyslové zóny nalezne od roku 2003 práci více než pět set lidí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist