https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mesto-zvysilo-zakladni-kapital-dopravniho-podniku-o-200-milionu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Město zvýšilo základní kapitál Dopravního podniku o 200 milionů

21.12.2002 16:05 | BRNO (ČIA)
Základní kapitál Dopravního podniku města Brna (DPMB) se zvýší o částku 200,12 milionu korun na 3,85 miliardy korun. Rozhodla o tom Rada města Brna v působnosti valné hromady stoprocentně vlastněné akciové společnosti. Na částku peněžitého vkladu 200,12 milionu korun bude vydána jedna akcie na jméno zakladatele v listinné podobě. Finanční prostředky použije Dopravní podnik na nákup nových vozidel pro městskou hromadnou dopravu (MHD). ČIA o tom v pátek 20. prosince informoval primátor Petr Duchoň.
 

Městská rada rovněž schválila dodatek ke smlouvě uzavřené mezi městem Brnem a DPMB o zajištění provozu MHD, jímž se platnost smlouvy na rok 2002 prodloužila do 23. února 2003. Nové vedení města tím chce získat časový prostor pro změny z dosavadní smluvní praxe na rozhodování jediného akcionáře. Podrobnosti Duchoň ale neupřesnil.

V rozpočtu města Brna na rok 2003 zastupitelstvo akceptovalo dotaci na provoz DPMB úhrnem 932,15 milionu korun. Na autobusovou dopravu má být z celkové částky poskytnuto 286,355 milionu, na lodní dopravu 7,749 milionu korun a na tramvajovou a trolejbusovou dopravu přes 638 milionů korun. V rozpočtu je dále zahrnuta rezerva pro zmíněné činnosti v částce 7,286 milionu korun. Ve srovnání s rozpočtem roku 2002 nedošlo k žádným změnám ve stanovených částkách.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist