https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/metro-bude-plne-zprovozneno-zrejme-v-unoru
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Metro bude plně zprovozněno zřejmě v únoru

18.9.2002 11:55 | PRAHA (ČIA)
K celkovému zprovoznění metra by mělo dojít v průběhu ledna až února příštího roku. V tomto termínu plánuje Dopravní podnik Praha (DP) obnovit i povodní nejvíce postižené stanice metra na trase B. Vyplynulo to ze souhrnného materiálu, který předložili zástupci DP na jednání valné hromady společnosti.
 

Materiál obsahuje plánované termíny zprovozňování jednotlivých stanic metra. "Na trase A bude prodloužen provoz do stanice Muzeum 29. října, ale možná i dříve," uvedl náměstek primátora Martin Hejl, který o obsahu materiálu informoval. "Na trase C budou od 12. října jezdit soupravy až do stanice Florenc, cestující ale jen do stanice Hlavní nádraží. Od 19. října se provoz s cestujícími prodlouží až do stanice Florenc," řekl k obnově trasy C Hejl s tím, že celá trasa C bude zprovozněna před konáním summitu NATO, přesně 18. listopadu.

Dosud uzavřený úsek trasy A má být podle informací DP přístupný pro cestující mezi 6. prosincem a Vánocemi s tím, že soupravy budou stanicemi Staroměstská a Malostranská projíždět. "Na trase B se počítá s obnovením provozu mezi stanicí Anděl a Karlovo náměstí 9. prosince, v úseku Vysočanská, Palmovka a Českomoravská od 16. prosince," řekl Hejl. Pro zbytek trasy B je podle něho zatím předpoklad zprovoznění v lednu až únoru příštího roku.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist