https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/metro-zacne-v-sobotu-jezdit-na-hlavni-nadrazi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Metro začne v sobotu jezdit na Hlavní nádraží

11.10.2002 11:06 | PRAHA (ČIA)
Do stanice metra Hlavní nádraží se tuto sobotu 12. října vrátí soupravy metra s cestujícími. Vlaky budou jezdit ve standardním intervalovém režimu s provozem na obou kolejích. Cestující tak budou moci bez přestupu cestovat v celém úseku trasy C Háje - Hlavní nádraží s tím, že náhradní autobusová doprava X-C a další autobusové linky zatím zůstanou v rovněž v provozu. ČIA o tom dnes informovala mluvčí Dopravního podniku Praha (DP) Michaela Kuchařová.
 

Provoz mimořádných autobusových linek bude trvat pravděpodobně po dobu dalšího týdne, kdy by v sobotu 19. října měla být pro cestující otevřena také stanice Florenc. Díky zavedení přímého spojení mezi stanicemi Háje a Hlavní nádraží zruší DP pendl, který doposud zajišťoval kyvadlovou přepravu v úseku Pražského Povstání - Muzeum. Vlaky metra budou nyní na trase C podle standardního intervalu jezdit s cestujícími přímo až do stanice Hlavní nádraží s tím, že za účelem přejezdu soupravy na druhou kolej budou vlaky metra zajíždět bez cestujících až do stanice Florenc.

Otevřením stanic metra Hlavní nádraží a Florenc plní dopravní podnik "jízdní řád" znovuotevírání pražského metra poničeného letošními povodněmi. Další otevřenou stanicí by pak měla být stanice Muzeum na trase A, která by veřejnosti měla začít sloužit v úterý 29. října. Půjde o první přestupní stanici pražského metra, která bude po povodních uvedena do provozu a umožní přestup mezi trasami A a C. Všechny stanice metra by měly být podle plánu funkční do konce března příštího roku.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist