https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mezi-cistou-a-kralovicemi-opet-pojedou-vlaky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Mezi Čistou a Kralovicemi opět pojedou vlaky

10.12.2001 16:04 | PRAHA (ČIA)
V úterý 11. prosince po téměř pětileté výluce provozu se opět rozjedou vlaky mezi železničními stanicemi Čistá a Kralovice na Rakovnicku, kde byla od začátku roku 1997 dlouhodobá výluka z důvodu špatného technického stavu kolejí. Slavnostního zahájení provozu se zúčastní i ministr dopravy a spojů Jaromír Schling.
 

O den později skončí v uvedeném úseku náhradní autobusová doprava a plném rozsahu se obnoví vlaková osobní přeprava. Celkové náklady na opravu trati dosáhly 38 milionů korun, z toho 31 milionů korun šlo ze Státního fondu dopravní infrastruktury. ČIA to oznámila tisková mluvčí Českých drah Martina Benešová.

České dráhy přerušily pravidelný provoz na více než dvacetikilometrovém úseku mezi Čistou a Mladoticemi 1. ledna 1997. V únoru letošního roku bylo rozhodnuto o zprovoznění části úseku, na němž byl vyloučen provoz, konkrétně mezi Čistou a Kralovicemi. Prováděcí projekt na realizaci stavby zpracovala firma Chládek & Tintěra Litoměřice. Zhotovitelem stavby se stala na základě veřejné obchodní soutěže firma Stavební obnova železnic Olomouc.

Stavební práce na trati začaly 8. října 2001, v jejich rámci byla provedena rekonstrukce železničního svršku v úseku Čistá - Kožlany a v dopravně Kralovice v celkové délce téměř 7,5 km, opravena byla také tři nástupiště, čtyři výhybky, dva silniční a devět polních přejezdů. Rekonstrukcí prošlo rovněž zabezpečovací zařízení na přejezdu silnice I. třídy v Kralovicích, osvětlení v Kralovicích a Kožlanech a sdělovací zařízení v úseku Kralovice - Rakovník. Zbývající úsek Kralovice u Rakovníka - Mladotice zůstane i nadále vyloučen z provozu, cestující budou přepravováni náhradní autobusovou dopravou.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist