https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mezi-cistou-a-kralovicemi-opet-vyjely-vlaky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Mezi Čistou a Kralovicemi opět vyjely vlaky

11.12.2001 17:16 | KRALOVICE (ČIA)
Na železniční trať mezi Čistou a Kralovicemi na pomezí Plzeňska a Rakovnicka dnes po téměř pěti letech opět vyjel vlak. Skončila totiž dlouhodobá výluka provozu na této trati, jejíž příčinou byl zejména špatný technický stav železničního svršku. Ministr dopravy a spojů Jaromír Schling, který se dnešního slavnostního ukončení rekonstrukce trati zúčastnil, zdůraznil nutnost efektivního využívání této trati. "V případě, že tato trať bude plně vytížena, je možné, že se opraví i zbývající část trati do obce Mladotice," řekl Schling.
 

Nepřetržitá výluka provozu začala na železniční trati Rakovník - Mladotice v úseku Čistá - Mladotice na počátku roku 1997. V únoru roku 2001 se rozhodlo o zahájení rekonstrukce části uvedené trati mezi Čistou a Kralovicemi. Stavební práce na trati začaly 8. října a 7. prosince povolil Drážní úřad v Plzni zkušební provoz.

V rámci stavby byla provedena rekonstrukce železničního svršku v celkové délce 7,5 kilometru, rekonstrukce tří nástupišť o celkové délce 150 m a rekonstrukce silničních a polních přejezdů. Celkové náklady na opravu trati dosáhly 38 milionů korun, z toho 31 milionů korun šlo ze Státního fondu dopravní infrastruktury.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist