https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mezi-folmavou-a-furthem-bude-novy-silnicni-most
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Mezi Folmavou a Furthem bude nový silniční most

27.7.2001 12:53 | PRAHA (ČIA)
Již v příštím roce by měl nedaleko česko-německého hraničního přechodu Folmava/Furth im Wald stát nový silniční most, který zkvalitní přístup k uvedenému hraničnímu přechodu. Českou stranu přijde most na přibližně dva miliony korun. Vyplývá to ze smlouvy o společné výstavbě mostu, kterou v Praze podepsali ministr dopravy a spojů Jaromír Schling a chargé d´affaires pražského německého velvyslanectví Andreas Meitzner. ČIA to oznámila tisková mluvčí Schlingova úřadu Ludmila Roubcová.
 

Podle Roubcové náklady na výstavbu mostu budou hrazeny každou stranou v rozsahu, v jakém most leží nad výsostným územím každého z obou států. "Náklady na výstavbu nad českým územím se předpokládají ve výši dvou milionů korun a budou kryty ze Státního fondu dopravní infrastruktury," zdůraznila Roubcová.

Jak dále uvedla, pro další rozvoj České republiky a její zapojení do celoevropských struktur podmínkou kvalitní propojení silniční sítě na sítě sousedních států. K významným spojením přenášejícím značný objem mezinárodní silniční dopravy patří i česká silnice I/26 a německá silnice B20. "Vysoký nárůst automobilové dopravy po roce 1990 vyvolal na některých hraničních přechodech se sousedními státy potřebu zkvalitnění přístupových komunikací i potřebu úprav hraničních přechodů," upozornila Roubcová.

Na silničním spojení I/26 - B20 byla v minulém období provedena na české straně řada úprav, které zlepšily stavebně - technický stav komunikace. Jedná se zejména o soubor staveb Draženov - Újezd - Havlovice, po jehož realizaci bylo možno vést veškerou přeshraniční dopravu směřující z vnitrozemí do SRN mimo město Domažlice. Dále byl realizován obchvat obce Česká Kubice a silniční přeložka Horšovský Týn - Meclov. V bezprostřední blízkosti hraničního přechodu byl realizován obchvat obce Folmava.

Zlepšení dopravní situace mezi celními prostory na obou stranách hranic vyžaduje rozšíření komunikace v oblasti překračující státní hranice o jeden jízdní pruh. Toto řešení si vyžádá rozšíření stávajícího hraničního mostu o jeden jízdní pruh výstavbou dalšího mostu a komunikační úpravy předmostí. Pro záměr rozšíření hraničního mostu bylo již připraveno technické řešení a zpracována příslušná dokumentace.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist