https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mezi-lincem-a-c-krumlovem-vznikne-trasa-pro-setrnou-turistiku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Mezi Lincem a Českým Krumlovem vznikne trasa pro šetrnou turistiku

12.8.2017 09:26 | Č. BUDĚJOVICE (ČTK)
Jihočeská centrála cestovního ruchu připravuje projekt trasy dobíjecích stanic pro elektromobily a elektrokola mezi rakouským Lincem a Českým Krumlovem. Má podporovat ekologicky šetrnou dopravu v turisticky frekventovaném regionu.
Jihočeská centrála cestovního ruchu připravuje projekt trasy dobíjecích stanic pro elektromobily a elektrokola mezi rakouským Lincem a Českým Krumlovem. Má podporovat ekologicky šetrnou dopravu v turisticky frekventovaném regionu.
Jihočeská centrála cestovního ruchu připravuje projekt trasy dobíjecích stanic pro elektromobily a elektrokola mezi rakouským Lincem a Českým Krumlovem. Má podporovat ekologicky šetrnou dopravu v turisticky frekventovaném regionu. Připravovaná trasa má být zatím testovací spojnicí pro elektrokola a elektromobily. Informoval o tom ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu Jaromír Polášek.
 

Připravovaná trasa dobíjecích stanic je mezinárodním projektem. Kromě Jihočeské centrály cestovního ruchu na ní spolupracují rakouští partneři. "Rádi bychom, aby byla v provozu v příštím roce na hlavní turistickou sezonu," uvedl. Projekt je součástí přeshraniční spolupráce. Na Českokrumlovsku by tak mělo nově být deset dobíjecích stanic, řekl Polášek.

Jihočeská centrála se snaží podporovat i další ekologicky šetrný turistický ruch. Jde například o splouvání Vltavy. Podle odhadů řeku v letní sezoně v úseku mezi Vyšším Brodem a Boršovem nad Vltavou zdolá až 250.000 turistů. "Řeka je bez nadsázky naším rodinným zlatem, a proto se k ní musíme chovat přívětivě. I z toho důvodu zde mají své místo projekty zaměřené na šetrnou turistiku a ekologii," řekl Polášek.

Jihočeská centrála cestovního ruchu proto podle něj například podporuje akci s názvem Jedu vodu. Jejím symbolem jsou podle Poláška vratné kelímky na nápoje. Další součástí se stává sběr odpadu po celou sezonu. Podle autorů projektu tato akce turisty oslovila. "Odpadky sbírají děti, dospělí, celé rodiny. A že to není jen čerstvý odpad, je vidět na první pohled. Evidentně jde mimo jiné o starý odpad z koryta řeky a jejích břehů. Jsme rádi, že akce má viditelné výsledky," řekl jeden z autorů projektu Jedu Vodu Martin Pavljuk.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist