https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mezi-priority-mmr-patri-reseni-dopravy-v-severozapadnich-cechach
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Mezi priority MMR patří řešení dopravy v severozápadních Čechách

8.1.2002 19:13 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Prioritami ministerstva pro místní rozvoj (MMR) je pokračování revitalizace severozápadních Čech a dokončení dopravní infrastruktury, včetně dobudování dálnice D 8, železničního rychlostního koridoru a splavnění dolního Labe za pomoci dvou plánovaných vodních děl Malé Březno a Prostřední Žleb. Po dnešním setkání s více než 150 starosty měst a obcí Ústeckého kraje to ČIA řekl ministr Petr Lachnit v Ústí nad Labem.
 

"Ústecký kraj musí řešit obdobné problémy jako Moravskoslezský kraj. Musí se vyrovnávat se starými důlními zátěžemi a dnes už nevhodnou strukturou průmyslu," dodal Lachnit. Jeho dnešní návštěva předznamenává výjezdní zasedání vlády, které se v Ústeckém kraji uskuteční 16. ledna 2002.

Lachnit dnes v Ústí nad Labem striktně odmítl, že by za dobu svého působení na postu ministra zvýhodňoval severní Moravu. Jako příklad uvedl, že na opravy vad sídlištní panelové výstavby byla v roce 2001 pro severní Čechy vyčleněna státní dotace ve výši přes 65,5 milionu korun, což je více než 30 procent všech zdrojů pro uvedený účel v České republice. Na regionální program podpory rozvoje průmyslových podnikatelských subjektů na územní NUTS 2 bylo pro Moravskoslezský kraj v roce 2001 určeno více než 238,3 milionu korun, zatímco pro Severozápad (Ústecký a Karlovarský kraj) téměř 191 milionů korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist