https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mezinarodni-ani-vikendove-vlaky-zatim-do-srn-nejezdi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Mezinárodní ani víkendové vlaky zatím do SRN nejezdí

9.9.2002 13:05 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Až do odvolání jsou odřeknuty všechny mezinárodní vlaky mezi státní hranicí v Děčíně a Prahou. Vlaky kategorie EC a IC tranzitující přes Prahu začínají a končí jízdu v Praze. Náměstek obchodně provozního ředitele Českých drah (ČD) v Ústí nade Labem Petr Hinterholzinger dnes ČIA řekl, že na německé straně se stále pracuje na zprovoznění povodní poničeného úseku mezi státní hranicí s Českou republikou a stanicí Bad Schandau.
 

Dodal, že do odvolání jsou zrušeny osobní zlevněné víkendové vlaky z Děčína do Bad Schandau. Od 13. srpna je mimo provoz také železniční přeprava kamionů RO-LA z Lovosic do Drážďan. O jejím možném zprovoznění se bude jednat v pátek 13. září.

Osobní vlaky v současnosti jezdí pravidelně podle platného jízdního řádu z Děčína a Ústí nad Labem do Kralup nad Vltavou. Odtud je do pražského Masarykova nádraží zajištěna nákladní kyvadlová doprava. Počínaje dneškem jezdí z Děčína a Ústí nad Labem do Prahy denně tři spěšné vlaky a dva rychlíky. Z Masarykova nádraží a Libně vyjíždějí denně od 13.33 hodin do Děčína dva rychlíky a dva spěšné vlaky. Vlak Ex 572 Chomutovský expres jezdí z Ústí nad Labem západ odklonem na Všetaty a Lysou nad Labe do cílové stanice Praha-Smíchov. ČD využívají také odklonu vlaků z Kralup nad Vltavou do Prahy přes Neratovice.

Na silně povodní postiženém hlavním nádraží v Ústí nad Labem dnes zprovoznily ČD dvě provizorní osobní poklady na druhém a třetím nástupišti. Informace o spojích se podávají v provizorní buňce před nádražní budovou. Město Ústí nad Labem poskytne ČD na rekonstrukci ústeckého hlavního nádraží milion korun. Tento příspěvek musí podle mluvčího ústecké radnice odsouhlasit městští zastupitelé. ČD požádaly město o finanční příspěvek letos v únoru.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist