https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mezinarodni-mise-osart-v-jaderne-elektrarne-dukovany
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Mezinárodní mise OSART v Jaderné elektrárně Dukovany

30.10.2001 19:31 | DUKOVANY (ČIA)
Kontrolní mise OSART Mezinárodní agentury pro atomovou energii ve Vídni (MAAE) začíná v pondělí 5. listopadu v Jaderné elektrárně Dukovany. Jak dnes ČIA informoval tiskový mluvčí elektrárny Petr Spilka, mise za účasti 13 zahraničních expertů potrvá do konce listopadu a bude prověřovat všechny oblasti provozu jaderné elektrárny.
 

OSART Dukovany 2001 je v pořadí druhou kontrolní misí MAAE v dukovanské jaderné elektrárně, první proběhla v roce 1988. Výsledkem mise bude zpráva OSART o stavu Jaderné elektrárny Dukovany, která obsahuje doporučení pro zlepšení jaderné elektrárny a také výčet dobrých praxí, které byly při misi nalezeny a mohou sloužit jako inspirace pro jiné elektrárny.

Mise OSART bude zahájena tiskovou konferencí, na níž budou představeni komisaři týmu OSART, metoda OSART a Mezinárodní agentura pro atomovou energii ve Vídni.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist