https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mezinarodni-mise-v-temeline-ukoncila-cinnost
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Mezinárodní mise v Temelíně ukončila činnost

1.3.2001 12:45 | TEMELÍN (ČIA)
Mise odborníků Mezinárodní agentury pro atomovou energii (MAAE) v Jaderné elektrárně Temelín (JETE) dnes skončila. Specialisté se zaměřili především na kontrolu, jak mají pracovníci elektrárny zažitá provozní a bezpečnostní pravidla a návyky. ČIA to dnes sdělil mluvčí elektrárny Milan Nebesář. Jak dodal, další kontrolní mise MAAE se uskuteční přibližně za 18 měsíců.
 

Pracovníci MAAE zhodnotili také schopnost společnosti ČEZ kvalitně a bezpečně provozovat již spuštěnou elektrárnu. "Jsme na začátku provozování elektrárny, proto jsme předpokládali, že zkušení zahraniční odborníci určité nedostatky najdou. Jsme rádi, že nás na některé věci upozornili a v tomto směru splnila mise svůj účel," uvedl ředitel JETE František Hezoučký.

Technický ředitel JETE Jiří Vágner upozornil, že jedenáct oblastí elektrárny bylo označeno mezinárodními experty "jako dobrá praxe, která bude doporučena ostatním elektrárnám ve světě". "Všímáme si však i doporučení ke zlepšení, nejvýraznějších v oblasti přípravy personálu a k řízení práce lidí obecně," dodal Vágner.

Mise OSART pracovala v Temelíně od 12. února a byla vyslána vídeňskou centrálou MAAE. Třináctičlenný expertní tým OSART byl složen ze čtyř pracovníků MAAE, dále experty z USA, Francie, Německa, Maďarska, Ruska, Rumunska a Velké Británie. Jako pozorovatelé působili experti z Francie a Rakouska.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist