https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mezinarodni-revolucionari-se-sesli-v-edenu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Mezinárodní revolucionáři se sešli v Edenu

25.9.2000 19:12 | PRAHA (EkoList)
"Kdo nepodpoří zítřejší demonstraci proti zasedání Mezinárodního měnového fondu (MMF) a Světové banky (SB) nepatří mezi nás!" zahájil meeting "Svět proti kapitalismu", který se konal dnes v pražském kině Eden, mluvčí World Revolution (Revo) z Velké Británie, který zveřejnil pouze své křestní jméno Richard.
 

Nejprve vyzval asi sto účastníků z celého světa o zhodnocení včerejší demonstrace proti globalizaci. "Jsem velmi znepokojen tím, že anarchisté nerespektují zásadu o vzájemném neútočení a chtěli nás z včerejší akce vyhodit. Museli jsme se bránit a o svou účast bojovat," uvedl další z členů Revo, tentokrát Čech Zdeněk a vybídl všechny shromážděné k pevnějšímu semknutí. "Bojujeme za stejnou věc jako oni a nikdo nám nezabrání v naší účasti pokračovat", dodal za všeobecné podpory.

Poté bylo předmětem diskuse řešení konkrétních kroků v zítřejší blokádě výročního zasedání MMF a SB. "Bude-li třeba, budeme bojovat proti zasedání i fyzickými prostředky," shrnul debatu další z Angličanů Jeremy.

Revo je skupina revoluční mládeže, která sdružuje členy z celého světa. "Naším cílem je překonání kapitalismu a vytvoření beztřídní společnosti, jejímž jádrem budou potřeby člověka a slovo demokracie konečně dostane svůj obsah," říká představitel české World Revolutoin Pavel Vasilev a připouští, že členů v ČR je zatím velmi málo, neboť tato skupina u nás vznikla teprve v lednu.

Vasilev chce spolupracovat se všemi levicovými seskupeními včetně KSČM. Hlavní program vidí v aktivní účasti na všech demonstracích proti kapitalistické společnosti. "Nestačí jen mluvit o revoluci, či psát nějaký časopis, je třeba aktivně bojovat!"


reklama

 
Jan Rendl

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist