https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mf-narust-cen-vodneho-bude-nizsi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

MF: Nárůst cen vodného bude nižší

3.2.2004 18:34 | PRAHA (ČIA)
Převod ze snížené pětiprocentní do základní 19procentní sazby daně z přidané hodnoty se týká pouze služeb spojených s rozvodem vody. Samotné dodávky vody domácnostem a firmám zůstanou ve snížené sazbě. Na dnešní tiskové konferenci to uvedla ředitelka odboru nepřímých daní ministerstva financí Olga Hochmannová.
 

Nárůst cen vodného tak od počátku května nedosáhne zhruba 13,3 procenta, což odpovídá přeřazení položky zboží či služby z pětiprocentní do 19procentní sazby DPH. Na dotaz, v jakém poměru se na ceně vodného podílí voda a služby spojené s distribucí, nedokázala Hochmannová odpovědět.

Vedení stran vládní koalice se 1. února v Kolodějích dohodlo na snížení základní sazby DPH z 22 na 19 procent. Ve snížené sazbě zůstanou od května pouze potraviny a nápoje, léky a zdravotní potřeby, dodávky tepla, stavební práce související s bydlením, knihy, noviny, dětské autosedačky a pleny, pohřební služby a vnitrostátní hromadná osobní doprava. Do vyšší sazby se přesune například vstupné, časopisy, hygienické potřeby a služby kabelových televizí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist