https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mikroregion-moravskotrebovsko-jevicsko-pripravuje-mapy-cyklotras
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Mikroregion Moravskotřebovsko-Jevíčsko připravuje mapy cyklotras

22.4.2002 10:26 | MORAVSKÁ TŘEBOVÁ (ČIA)
Rozsáhlý mapový materiál, který by informoval o nově otevřených cyklistických trasách svitavského mikroregionu Moravskotřebovsko-Jevíčsko, připravují tamní informační centra. Jak dnes pro ČIA uvedla mluvčí městského úřadu v Moravské Třebové Libuše Scholzová, za loňský rok bylo v mikroregionu žlutými cykloznačkami vyznačeno 107 kilometrů cyklotras, které jsou napojeny na okolní regiony a celostátní síť.
 

"Vedle vlastního vyznačení tras v terénu byla zabezpečena i první fáze jejich vybavenosti, kdy zde bylo umístěno dvacet orientačních cyklomap," doplnila mluvčí.

Stávající rozsah cykloturistických tras dosahuje v tomto mikroregionu celkem 220 kilometrů. Celý rozsah značených tras ve svitavském okrese činí 585 kilometrů. "Rozhodující část je vyznačena na vozovkách třetí třídy s velmi nízkým dopravním provozem a na lesních či polních zpevněných cestách, omezená menší část jde po vozovkách druhé třídy," řekla mluvčí.

Regionální trasy prochází podle Scholzové oblastí ve směru od západu k východu ze Žďárských vrchů do Pomoraví a ze severu k jihu od Orlických hor do Moravského krasu. "Na ně navazují trasy lokální, které umožňují v celém regionu bohatou volbu výletových okruhů nejrůznější délky a náročnosti podle fyzické zdatnosti i časových možností uživatelů," uzavřela Scholzová.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist