https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mikroregion-podralsko-zada-o-dotaci-z-programu-sapard
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Mikroregion Podralsko žádá o dotaci z programu Sapard

30.4.2002 15:20 | RALSKO (ČIA)
O dotaci ve výši 15 milionů korun z programu Sapard žádá mikroregion Podralsko, ve kterém je sdruženo 22 obcí z Liberecka a Českolipska. Pro ČIA to dnes uvedl starosta obce Osečná a předseda mikroregionu Jiří Hauser. Společný postup podle něj umožní prosadit náročné projekty, na které by jednotlivé obce neměly sílu.
 

Obce usilují hlavně o zprůjezdnění silnice z Osečné na Liberecku do Kuřivod v bývalém vojenském prostoru. "Jde o zpřístupnění celé oblasti. To je základ pro rozvoj celého mikroregionu. Žádosti jsme podali, čekáme na rozhodnutí," řekl Hauser. Dodal, že do projektu Podralska je zahrnuto také značení cyklostezek, vybudování chodníků pro pěší s napojením na cyklostezky a muzeum o historii vojenského prostoru v Kuřivodech.

Liberecký kraj převzal loni od státu do své správy 2098 kilometrů silnic druhé a třetí třídy. To je zhruba 86 procent vozovek. Silničáři označují stav komunikací v kraji za katastrofální. Krajský radní odpovědný za dopravu Miroslav Mach pro ČIA uvedl, že Libereckému kraji chybí letos na opravy a údržbu silnic více než 120 milionů korun. Přesto se pokusí zařadit do plánu oprav i zdevastované silnice mikroregionu Podještědí. "Podle odhadů silničářů by na opravy silnic kraj ročně potřeboval přes 200 milionů korun. Zhruba stejnou sumu by bylo potřeba investovat do běžné údržby. Tolik peněz nebudeme mít k dispozici. Doufáme ve finanční pomoci Evropské unie," řekl Mach.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist