https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/miliardar-bill-gates-v-pekingu-predstavil-futuristicky-zachod
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Miliardář Bill Gates v Pekingu představil futuristický záchod Video

6.11.2018 11:09 | PEKING (ČTK)
Mám pro vás záchod, který nepotřebuje vodu ani kanalizaci a pomocí chemikálií mění lidské exkrementy na hnojivo.
Mám pro vás záchod, který nepotřebuje vodu ani kanalizaci a pomocí chemikálií mění lidské exkrementy na hnojivo.
Zdroj | Bill Gates
Americký miliardář a spoluzakladatel softwarového gigantu Microsoft Bill Gates dnes v Pekingu představil futuristický záchod, který nepotřebuje vodu ani kanalizaci a pomocí chemikálií mění lidské exkrementy na hnojivo. Informuje o tom agentura Reuters.

 

"Technologie, které zde vidíte, představují nejvýznamnější pokrok v hygieně za téměř 200 let," uvedl Gates v projevu na pekingském veletrhu Reinvented Toilet Expo, kde podle agentury AP vystavují nové technologie v oblasti toalet více než dvě desítky podniků a akademických institucí.

Záchod, který bývalý generální ředitel Microsoftu představil, je duchovním dítětem výzkumných projektů financovaných nadací manželů Gatesových. Nadace na výzkum bezpečných hygienických technologií od roku 2011 vynaložila přes 200 milionů dolarů (4,5 miliardy Kč).

Špatné hygienické podmínky podle nadace vedou každoročně ke zhruba půl milionu úmrtí dětí ve věku do pěti let a stojí svět přes 200 miliard dolarů (4,5 bilionu Kč) ročně na nákladech na zdravotní péči a ušlých příjmech, napsala agentura Reuters.

Nadace Billa a Melindy Gatesových je nejbohatší charitativní organizací na světě. Na konci loňského roku měla k dispozici 51 miliard dolarů (téměř 1,2 bilionu Kč).


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist