https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ministerstvo-dopravy-chysta-novy-harmonogram-dostavby-dalnic
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ministerstvo dopravy chystá nový harmonogram dostavby dálnic

19.3.2004 18:24 | PRAHA (ČIA)
Základní dálniční síť České republiky bude dostavena podle původního plánu do roku 2010 pouze v případě, že se podaří najít další zdroje financování výstavby dálnic. V opačném případě se posune zejména termín dokončení dálnice D 3, která v budoucnu spojí Prahu s Českými Budějovicemi, až do roku 2013 či dokonce 2015. Na dnešním setkání s novináři to na dotaz ČIA řekl ministr dopravy Milan Šimonovský.
 

Podle jeho slov by stát potřeboval ročně na výstavbu dálnic a rychlostních komunikací kolem 100 miliard korun, aby mohl do roku 2010 dokončit nejen potřebné dálnice, ale i hlavní rychlostní komunikace jako jsou R 35 z Liberce do Olomouce. "Fond dopravy má k dispozici sotva polovinu této částky, a to jde ještě její část na budování železničních koridorů či vodních cest," upozornil Šimonovský.

Jak dále uvedl, ministerstvo dopravy momentálně chystá do vlády materiál, který bude vycházet z Návrhu rozvoje dopravních sítí v ČR schváleném v roce 2000 a který bude respektovat finanční možnosti státu. Tento materiál nastíní nový harmonogram dostavby dálnic. "Zatím platí rok 2010, ale říkám rovnou, že by se muselo povést najít další finanční zdroje," dodal ministr.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist