https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ministerstvo-dopravy-pomohlo-podle-deti-zeme-berounu-jen-napul
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ministerstvo dopravy pomohlo podle Dětí Země Berounu jen napůl

16.11.2001 15:25 | BEROUN (EkoList)
Členové berounské pobočky ekologické organizace Děti Země nejsou spokojeni s tím, jak Ministerstvo dopravy a spojů ČR (MDS) vyřešilo problém tranzitní dopravy v centru Berouna. EkoList o tom dnes informoval mluvčí Dětí Země Michal Štingl. "Požadavek petice "Beroun lidem, dálnice autům" splnil ministr Schling pouze částečně. Z jeho strany sice došlo k ústupku a zrušení poplatku na dálnici kolem Berouna, ale těžká nákladní doprava musí být dále trpěna v západní části Berouna a Králově Dvoře," upřesnil Štingl.
 

MDS totiž na začátku října po několikatýdenní přesvědčovací kampani Dětí Země a představitelů Berouna zrušilo vyhláškou dálniční poplatek na dálnici D5 v úseku mezi dálničními sjezdy "Beroun-východ" a "Beroun-centrum". Berounská radnice tak mohla zase zakázat vjezd těžkých nákladních automobilů do centra města, protože dálnici v okolí Berouna bylo možné začít využívat jako městský obchvat. Poplatky ale nebyly zrušeny v mezi sjezdy "Beroun-centrum" a "Beroun-západ". "Úleva od náklaďáků se tedy již bohužel netýká západní části Berouna (velkého sídliště) a celého Králova Dvora," dodává Štingl.

Děti Země se domnívají, že mohlo jít pouze o chybu ve znění vyhlášky a dopisem dnes požádaly ministra dopravy Jaromíra Schlinga, aby její text změnil. "Pan ministr se mohl na vlastní oči přesvědčit, že Beroun a Králův Dvůr jsou dnes prakticky spojeným sídelním útvarem a vyřešení dopravní situace pouze v jeho polovině postrádá logiku," komentuje to místopředsedkyně Dětí Země Pavla Vintrová.


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist