https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ministerstvo-dopravy-pozaduje-samostatny-zakon-o-cerpacich-stanicich
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ministerstvo dopravy požaduje samostatný zákon o čerpacích stanicích

4.11.2004 16:58 | PRAHA (ČIA)
Soubor novel několika zákonů, který upravuje prodej pohonných hmot, stáhlo ve středu ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) z jednání vlády. Důvodem byl požadavek ministerstva dopravy (MD), aby oblast čerpacích stanic upravoval nový samostatný zákon a nikoli novela stávajících zákonů. Proti obsahu novely MD připomínky nemá. ČIA to potvrdili tiskoví mluvčí MPO Ivo Mravinac a MD Viktor Meca.
 

Nový zákon by mělo vypracovat MPO. Podle Mravinace by nyní měla proběhnout jednání s resortem dopravy. Kdy však bude zákon připraven není jasné.

Právní úprava podnikání v oblasti čerpacích stanic pohonných hmot, požadavků na jejich konstrukci a technické vybavení a nakládání s pohonnými hmotami je v současnosti obsažena ve více právních předpisech. "V žádném právním předpise však není výslovně stanoveno, že pohonné hmoty mohou být konečnému uživateli vydávány pouze na čerpací stanici pohonných hmot splňující dané požadavky," uvádí ministerstvo ve svém komentáři k zákonu. Podle ministerstva dochází v praxi k tomu, že jsou provozována i zařízení, která předepsané požadavky nesplňují.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist