https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ministerstvo-pro-mistni-rozvoj-podporuje-poradenskou-cinnost-pro-sapard
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ministerstvo pro místní rozvoj podporuje poradenskou činnost pro Sapard

6.8.2001 15:16 | PRAHA (ČIA)
Podpořit poradenskou pomoc při dopracování projektů pro čerpání prostředků z programu Evropské unie (EU) Sapard k datu předpokládaného zahájení tohoto programu v listopadu letošního roku se rozhodlo ministerstvo pro místní rozvoj (MMR). Nabídka se týká všech regionů kromě Prahy. Využití poradenské pomoci umožní usnadnit a zlevnit přípravu projektů pro žadatele a má zajistit jejich vyšší kvalitu. Uzávěrka příjmu žádostí je 16. srpna tohoto roku na regionálních pracovištích Odboru realizace rozvojových programů. Informaci zveřejnilo MMR na svých internetových stránkách www.mmr.cz.
 

Ministerstvo na svých stránkách upozorňuje, že využití poradenské pomoci pro žadatele, kteří se ucházejí o prostředky vyčleněné ze společného rozpočtu Evropské unie na programy Sapard, není povinné a nezakládá práva žadatele být přijat do programu Sapard. Poradenskou pomoc budou poskytovat regionální rozvojové agentury nebo poradci, které si žadatel sám vybere. Financování a kontrolu kvality pomoci bude zajišťovat vždy jedna vybraná regionální rozvojová agentura v každém regionu NUTS 2. Žádosti mohou podávat obce, svazy obcí nebo podnikatelé. Podnikatelské projekty mohou být podávány jak prostřednictvím obce nebo mikroregionu, tak samostatně.

Programy Sapard spolufinancované EU jsou určeny prioritně na rozvoj venkova a ochranu životního prostředí. ČR má podle podepsaných dohod nárok na roční objem ve výši 22,445 milionu eur, a to v letech 2000 až 2006. Peníze z jednotlivých let jsou převoditelné, takže prostředky z letošního i loňského roku lze čerpat i v roce 2002. EU spolufinancuje jednotlivé projekty nejvýše ze 75 procent.
Potřebné formuláře a seznam regionálních pracovišť lze získat na okresních úřadech nebo na výše uvedené internetové adrese.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist