https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ministerstvo-souhlasilo-s-vystavbu-ctyr-energetickych-bloku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ministerstvo souhlasilo s výstavbu čtyř energetických bloků

31.8.2001 08:03 | TŘINEC (ČIA)
S projektem společnosti Slezská energetika na výstavbu čtyř energetických bloků v Třinci a Stonavě vyslovilo v uplynulých dnech souhlas ministerstvo životního prostředí. Nyní je třeba dokončit územní řízení, jež by mělo být uzavřeno v prosinci letošního roku.
 

První projekt počítající s postavením dvou energetických bloků o výkonu 110 MW ministerstvo nepovolilo. Druhý a již odsouhlasený projekt počítá s výstavbou dvou bloků ve Stonavě a dvou v Třinci. Každý z bloků má přitom mít výkon 55 MW. K rozdělení na poloviční bloky přistoupilo ministerstvo a Slezská energetika s cílem, aby v žádné z etap realizace nedošlo ani k přechodnému zvýšení celkových emisí.

"Po ukončení projektu, spojeném s uzavřením části starších energetických zdrojů, pak budou celkové emise výrazně nižší, než jsou stávající," uvedl Ivo Pullmann, mluvčí Třineckých železáren, která jsou 50procentním vlastníkem Slezské energetiky. Jeden třinecký energetický blok bude na stonavské uhlí, druhý pak bude využívat tzv. hutní plyny, vznikající při výrobě v Třineckých železárnách. Nové moderní bloky, jež budou dodávat elektřinu a teplo zpět do obou závodů, by měly být vybudovány do konce roku 2005. Třinecké železárny mají podle mluvčího na výstavbu obou bloků investovat řádově několik miliard korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist