https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ministestvo-vnitra-a-policie-pripravili-na-dobu-zasedani-mmf-a-ssb
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ministestvo vnitra a policie připravili na dobu zasedání MMF a SSB

15.9.2000 13:10 | PRAHA (EkoList)
Ministerstvo vnitra ČR ve spolupráci s Policií ČR (PČR) dnes představilo víceúrovňový informační systém pro novináře, který jim bude k dispozici během konání výročního zasedání Mezinárodního měnového fondu a Skupiny Světové banky. V budově ministerstva vnitra na Letné bude ve dnech od 23. září až do 29. září v non-stop provozu fungovat tzv. Komunikační centrum. Telefonické, faxové a e-mailové dotazy sdělovacích prostředků tu budou vyřizovat mj. zaměstnanci tiskového odboru ministerstva vnitra, zástupci skupiny pro styk s veřejností Policejního prezídia, tiskového oddělení PČR Správy hlavního města Prahy, odboru prevence kriminality aj. Centrum bude zároveň ve spojení s tiskovými mluvčími PČR Správy hlavního města Prahy (kpt. Eva Brožová), policejního prezídia (Ivana Zelenáková) a Hasičského záchranného sboru (ppor. Zdeněk Ráž), pod který spadá integrovaný záchranný systém. Tito tiskový mluvčí by se měli podle vyjádření Ivany Zelenákové pohybovat "v terénu", kde budou též k dispozici novinářům. Informace týkající se účasti a jednání příslušníků armády (armáda vypomáhá 1600 vojáky z povolání, z toho 200 jich bude nasazeno v Praze) zprostředkuje pplk. Miroslav Šindelář z tiskové služby ministerstva obrany. Ostatní běžné dotazy k policejní práci a kriminalitě budou vyřizovány na standardních telefonních číslech.
 

Kromě toho bude ve dnech 26., 27. a 28. září vždy od 21 hodin tisková konference ministra vnitra Grosse, na které bude společně s policejním prezidentem a ředitelem Správy hl. města Prahy vyhodnocovat průběh uplynulého dne. Na tyto dny chystá ministerstvo i dva operativní brífinky.

Všechny tiskové zprávy, prohlášení a pozvánky bude ministerstvo vnitra publikovat na svojí webové stránce www.mvcr.cz/mmf, kde bude možné od pondělka získat i přehled o aktuální dopravní situaci na území hlavního města, včetně informací o uzavírkách a nehodách. Tisková mluvčí resortu vnitra Gabriela Bártíková zároveň připustila, že informace o dopravních opatřeních se možná objeví i na teletextu TV Nova nebo České televize.

Pro zvýšení bezpečnosti novinářů v ulicích připravila policie vesty s označením "Press". "Pokud by však došlo k zákroku, nebudou policisté dávat pozor a rozlišovat novináře od obyčejných lidí," upozornila tisková mluvčí Správy hl. města Prahy PČR Eva Brožová. Ta zároveň uvedla, že policie nezveřejní přesný rozsah bezpečnostní zóny kolem Kongresového centra, a to právě z důvodu bezpečnosti.


reklama

 
Michael Polák

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist