https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ministr-ambrozek-chce-vetsi-vyuziti-recyklovaneho-papiru
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ministr Ambrozek chce větší využití recyklovaného papíru

30.9.2003 13:11 | PRAHA (ČIA)
Ministr životního prostředí Libor Ambrozek by rád prosadil, aby všechny orgány státní správy používaly recyklovaný papír. Proto také zaslal všem resortním kolegům, hejtmanům krajů, předsedům obou parlamentních komor i předsedům parlamentních klubů dopis, v němž je informoval o zkušenostech s používáním tohoto papíru. Jak ČIA řekla mluvčí Ambrozkova resortu Karolina Šůlová, požádal je zároveň, aby zvážili možnost používat recyklovaný papír na svých úřadech.
 

Na ministerstvu životního prostředí i v jeho resortních organizacích se v běžném úředním provozu používá recyklovaný papír od prosince 2002 a po zhodnocení všech kladů i záporů se úřad rozhodl používat jej i nadále. "Důvody jsou samozřejmě jak ekologické, tak i osvětové," řekl ředitel odboru vnějších vztahů MŽP Jakub Kašpar. Je přitom prý velmi důležité, aby šly v tomto směru státní úřady příkladem. Kromě ekologických a osvětových dopadů přinesl tento krok MŽP i finanční úspory.

Ministerstvo životního prostředí není jedinou institucí, která využívá recyklovaný papír pro úřední provoz, tisk obálek a vizitek. K dalším patří Kancelář veřejného ochránce práv v Brně, Senát Parlamentu ČR, některé poslanecké kluby ve sněmovně (například klub KDU-ČSL) a řada městských a obecních úřadů (například Liberec či Tábor).


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist