https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ministr-ambrozek-jel-dnes-do-prace-vlakem-a-na-kole
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

fotogalerie uvnitřMinistr Ambrozek jel dnes do práce vlakem a na kole

22.9.2003 11:20 | PRAHA (EkoList)
Ministr životního prostředí Libor Ambrozek dnes podpořil Evropský den bez aut. Do práce se z domova v Úvalech u Prahy vydal vlakem na Masarykovo nádraží, odkud do úřadu vlády pokračoval na svém kole.
 

Cesta z nádraží trvala Ambrozkovi necelých deset minut. "Dnes jako ministr musím více jezdit autem, ale když jsem ještě poslancoval, používal jsem kolo hodně," sdělil cestou ministr EkoListu. Poznamenal také, že jeho trekingové kolo není na dlažbu Starého města a koleje tramvají ten správný typ kola. Ministr dále komentoval fakt, že ostatní ministři přijeli na jednání vlády auty slovy, že je to jen otázkou času, než i oni se k této akci přidají. "V Evropské unii se již Den bez aut běžně dodržuje. Za pár let pojedou naši ministři na kole také," věří ministr.

"Dnes jsem jel vlakem a na kole proto, abych lidem ukázal, že to jde i jinak, než jen autem. Věřím, že tato jednorázová akce vyvolává jiné projekty, které pak fungují po celý rok," vyjádřil se k smyslu akce Ambrozek a dodal, že to může být i dobré k tomu, aby se obce a občané zamysleli nad tím, nakolik jsou jejich města bezpečná a snadno dostupná.

"Pro zdravého člověka je jízda na kole ideální způsob pohybu. Uznávám, že v Praze není jízda na kole úplně optimální záležitost," řekl Ambrozek. Dnes bude prý ministr na svých cestách používat jen pražskou městskou hromadnou dopravu, domů pojede opět vlakem.

Evropský den bez aut se v Česku letos koná podruhé, má upozornit na problematiku automobilové dopravy a nabídnout lidem ekologičtější způsoby přepravy. Letos se celkem 13 měst rozhodlo, že uzavře městská centra pro automobily. Pět dalších měst Evropský den bez aut oficiálně podpořilo.

Před vlakem na Masarykově nádraží v Praze
Ministr Libor Ambrozek odjíždí od nádraží
Ministr Libor Ambrozek jel dnes do práce na kole
Na Poříčí
Petrské náměstí
Soukenická ulice
Dlouhá ulice
Široká ulice
Před Strakovou akademií zapózoval ministr novinářům
Ministr životního prostředí dnes podpořil Evropský den bez aut. Ze svého domova v Úvalech dojel do centra Prahy vlakem, odkud se na úřad vlády vydal na vlastním kole.
Foto: Martin Mach/EkoList

reklama

 
Martin Mach

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist