https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ministr-dopravy-financne-podporil-rychle-vybudovani-rychlodrahy-praha-kladno
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ministr dopravy finančně podpořil rychlé vybudování rychlodráhy Praha-Kladno

9.1.2001 16:05 | KLADNO (ČIA)
Dlouhou dobu připravovaný projekt rychlodráhy z Kladna do Prahy se dočkal výrazného posunu. Při jednání zástupců akciové společnosti PRaK, kladenského a pražského magistrátu s resortem dopravy a spojů přislíbil ministr Jaromír Schling pětimilionovou dotaci na přepracování a dopracování studie rychlodráhy.
 

"Její konečná podoba by měla proto být hotova v nejbližších měsících. Studie bude následně sloužit jako základní dokument pro vydání územního rozhodnutí na výstavbu kvalitního železničního spojení mezi Kladnem, letištěm v Ruzyni a centrem hlavního města," uvedl kladenský primátor Milan Volf. Vydání územního rozhodnutí má být, v souladu s požadavkem ministerstva, uskutečněno nejpozději do konce tohoto roku. "V tomto případě by byla rychlodráha zprovozněna v roce 2007," doplnil Volf.

Ministr Schling při jednání s kladenským primátorem, náměstkem pražského primátora a předsedou představenstva společnosti PRaK podpořil myšlenku hlavního vlakového depa rychlodráhy v Kladně. "Studie bude respektovat požadavky Prahy 6. V tomto směru nepředpokládám žádné komplikace," řekl Volf a označil současný posun v projektu rychlodráhy za největší v jeho letité historii.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist