https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ministr-simonovsky-navstivi-v-pondeli-decinsko
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ministr Šimonovský navštíví v pondělí Děčínsko

12.10.2002 12:51 | DĚČÍN (ČIA)
Dlouhodobá uzávěra hlavní silnice z Děčína do Hřenska, problémy s kamionovou dopravou na hraničním přechodu Rumburk a plánovaná výstavba dvou vodních děl na dolním Labi mají být v pondělí 14. října hlavními body programu návštěvy ministra dopravy Milana Šimonovského (KDU-ČSL) v okrese Děčín. ČIA o tom informoval přednosta Okresního úřadu (OÚ) v Děčíně Jiří Benedikt, který ministra na Děčínsko pozval.
 

Benedikt upozornil, že nesouhlasí s avizovanou uzávěrou povodní poškozené hlavní silnice Děčín - Hřensko do 30. března 2003 a vinu dává Ústeckému kraji. Vedoucí odboru dopravy Úřadu Ústeckého kraje Lenka Jelačičová ČIA řekla, že zprovoznění této silnice I. třídy je plně v kompetenci správce komunikace, tedy Ředitelství silnic a dálnic.

Na celním a hraničním přechodu pro kamiony Rumburk/Neugerstdorf panuje kritický stav po uzavření hraničních přechodů Cínovec a Hřensko. Po zrušení stavu nebezpečí k 30. září odmítá radnice v Rumburku poskytovat vlastní parkoviště pro kamiony pro regulaci dopravy bezplatně. Radnice žádá dohodu se státem a úhradu vzniklých nákladů spojených s provozem parkoviště pro kamiony. Výstavbu dvou vodních děl Malé Březno a Prostřední Žleb na dolním Labi podporuje jako veřejný zájem Ústecký kraj i Děčínsko. Proti jsou ekologičtí aktivisté i ministerstvo životního prostředí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist