https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ministr-zemedelstvi-odvolal-reditele-povodi-ohre-zbynka-folka
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ministr zemědělství odvolal ředitele Povodí Ohře Zbyňka Folka

23.8.2023 20:58 | CHOMUTOV (ČTK)
Ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) dnes odvolal k 31. říjnu generálního ředitele Povodí Ohře Zbyňka Folka. Důvodem byl způsob personální politiky a nedostatek komunikace uvnitř podniku, informoval mluvčí ministerstva Vojtěch Bílý. Výběrové řízení na uvolněný post vypíše resort do konce tohoto týdne.
 

Povodí Ohře se stará o území s rozlohou téměř 10 000 kilometrů čtverečních v hydrologickém povodí Ohře a v dalších vymezených hydrologických povodích. Podnik spravuje vodní toky, umělé kanály, přivaděče, velké vodní nádrže, ostatní vodní nádrže, jezy a malé vodní elektrárny. Podnik působí na území pěti krajů a 33 obcí s rozšířenou působností. Správa povodí je rozdělena mezi tři závody se sídly v Chomutově, Karlových Varech a Terezíně. Povodí Ohře, státní podnik, vznikl k 1. lednu 2001 na základě zákona o povodích. Funkci jeho zakladatele vykonává ministerstvo zemědělství.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist