https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ministri-skolstvi-a-zivotniho-prostredi-se-pripojili-k-detem
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ministři školství a životního prostředí se připojili k dětem

20.4.2000 16:20 | PRAHA (EkoList)
K dětem, účastnícím se mezinárodního projektu Globe, koordinovaného v ČR sdružením Tereza, se při dnešních oslavách Dne Země připojili ministři školství, mládeže a tělovýchovy Eduard Zeman a životního prostředí Miloš Kužvart (oba ČSSD). Děti ze škol z celé republiky přišly na Staroměstském náměstí v Praze převlečeny za ohrožené druhy živočichů, rostlin a ohrožených částí přírody (například za řeku Labe či deštný prales). Celá akce proběhla pod heslem "Jak dlouho přežijeme rok 2000?"
 

brana

Ministr školství Eduard Zeman prochází "zlatou bránou" poté, co vyslovil přání odhodit mobilní telefon, coby věc, která mu nejvíce "znepříjemňuje život". Foto: Jakub Kašpar/EkoList

Děti koulely velkou nafukovací zeměkouli ze Staroměstského náměstí k Prašné bráně, kde "odhodily" vše, co jim připadá jako největší hrozba pro životní prostředí. Některé z nich se chtěly zbavit automobilů, chemických látek, či třeba "lidské chamtivosti". Svá přání vylepily na jakousi improvizovanou "zeď nářků" na Prašné bráně. "Doporučuji tuto zeď nářků pozornosti, protože ukazuje, čeho všeho si nejmladší generace již dokáže všimnout a co poškozuje životní prostředí nejen u nás, ale dokonce i v globálním měřítku," řekl ministr životního prostředí Miloš Kužvart.

Akce byla součástí již třicátého výročí Dne Země, který vyhlásili na 22. duben američtí studenti již v roce 1970.


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist