https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/miroslav-gregr-svou-rezignaci-podruhe-nabizet-nebude
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Miroslav Grégr svou rezignaci podruhé nabízet nebude

28.1.2002 17:00 | PRAHA (ČIA)
Ministr průmyslu a obchodu Miroslav Grégr nehodlá podávat svou rezignaci v případě, že 1. blok Jaderné elektrárny Temelín (JETE) nezahájí zkušební provoz v únoru letošního roku, ačkoliv by tak podle svého někdejšího slibu měl učinit. Jeho tisková mluvčí Anna Stárková ale ČIA sdělila, že ministr svůj slib splnil již předešlou nabídkou rezignace začátkem ledna, která se vztahovala na nesplnění termínu pro zavezení paliva do 2. bloku. Mluvčí elektrárny Milan Nebesář dnes ČIA potvrdil, že zkušební provoz 1. bloku bude zahájen nejdříve začátkem března.
 

Lednovou nabídku rezignace premiér Miloš Zeman odmítl s tím, že Grégr je nejlepším ministrem v jeho vládě. "Pan premiér nabídku nepřijal a dál nemá smysl spekulovat, je to uzavřená věc," uvedla Stárková. Kromě dvou zmíněných termínů dal Grégr "hlavu na špalek" také za dodržení rozpočtu výstavby a zprovoznění jaderné elektrárny.

Zpoždění na 1. bloku je v tuto chvíli prakticky neodvratné, neboť německý dodavatel armatur stále nedokázal poruchové zařízení opravit a umožnit tak zaměstnancům JETE pokračovat v náročných dynamických zkouškách. "Německá firma v tuto chvíli testuje opravené zařízení na svých přístrojích. Stále není jasné, zda nakonec nebude nutné celé zařízení vyměnit," uvedl k tomu Nebesář. Rozhodnutí v této věci očekává v horizontu asi jednoho týdne.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist