https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mise-osart-hodnoti-bezpecnost-dukovanske-elektrarny-jako-velmi-dobrou
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Mise OSART hodnotí bezpečnost dukovanské elektrárny jako velmi dobrou

23.11.2001 17:13 | DUKOVANY (ČIA)
Mise OSART (Operational Safety Review Team) - mise trvalého zlepšování provozní bezpečnosti - v Jaderné elektrárně Dukovany skončila. Jak dnes ČIA informoval mluvčí Jaderné elektrárny Dukovany Petr Spilka, mise OSART Dukovany 2001, která opakovaně po 10 letech prověřila elektrárnu z hlediska bezpečnosti provozu, konstatovala velmi dobrý stav bezpečnosti a navrhla ve vyšetřovaných oblastech další možné zlepšování provozní bezpečnosti.
 

"V 10 případech, kdy její přístup převyšuje všeobecnou praxi partnerů, se dukovanská elektrárna stala dobrým vzorem a motivací pro ostatní elektrárny. Celkově, v porovnání s posledními misemi v jaderných elektrárnách zemí Evropy a USA, obstály Dukovany velmi dobře," řekl Spilka. Velmi kladně hodnotil podle něj jadernou elektrárnu také vedoucí mise John Cook z USA.

Mezinárodní mise OSART Agentury pro využívání jaderné energie OSN (MAAE) ve Vídni je podle Spilky komplexní cestou k soustavnému zvyšování bezpečnosti provozu jaderných elektráren na celém světě.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist