https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mladi-dobrovolnici-se-v-akci-72-hodin-zapoji-do-stovek-projektu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Mladí dobrovolníci se v akci 72 hodin zapojí do stovek projektů

10.10.2019 00:27 (ČTK)
Uklízet parky a další veřejná prostranství, sázet stromy, vyrábět úkryty pro hmyz a ptačí budky nebo pomáhat seniorům budou účastníci dobrovolnické akce 72 hodin, která dnes v poledne začíná v Česku. / Ilustrační foto
Uklízet parky a další veřejná prostranství, sázet stromy, vyrábět úkryty pro hmyz a ptačí budky nebo pomáhat seniorům budou účastníci dobrovolnické akce 72 hodin, která dnes v poledne začíná v Česku. / Ilustrační foto
Uklízet parky a další veřejná prostranství, sázet stromy, vyrábět úkryty pro hmyz a ptačí budky nebo pomáhat seniorům budou účastníci dobrovolnické akce 72 hodin, která dnes v poledne začíná v Česku. Do více než 560 projektů se zapojí tisíce dětí a mladých lidí. Akce se letos uskuteční poosmé, potrvá do nedělního poledne. Pořádá ji Česká rada dětí a mládeže.
 

"Letošní, osmý ročník 72 hodin věnujeme ve značné míře tématu přírodního prostředí v souvislosti s probíhajícími klimatickými změnami. Za změnu chování k přírodě stávkují po celém světě mladí lidé, a jelikož je naše akce určena především jim, rozhodli jsme se je v jejich aktivitě také podpořit," uvedli pořadatelé. Zájemcům poskytují třeba sazenice stromů nebo peníze na jejich pořízení, ve spolupráci s Hnutím Brontosaurus dobrovolníkům předali návody a brožury s informacemi, jak pečovat o vysazené stromy nebo vyrábět jednoduché úkryty pro drobné živočichy a hmyz.

Dobrovolnické akce 72 hodin se konají také v dalších evropských zemích, umožňují dětem a mladým lidem pomáhat, vylepšit své okolí nebo pomoci své obci. "Získávají tím šanci zažít neopakovatelné zážitky s dobrými kamarády a oprávněný pocit, že jsou prospěšní. Naším cílem je ukázat mladým lidem, že často stačí udělat málo, aby dokázali mnoho. Přesvědčit je, že jsou sami schopní změnit věci, které se jim nelíbí," uvedli pořadatelé.

V minulém roce se do projektu zapojilo více než 35.000 dobrovolníků v 612 projektech. Za sedm předchozích ročníků dobrovolníci v Česku uspořádali 2870 projektů, do kterých se zapojilo přes 130.000 lidí. Seznam letošních projektů je na internetových stránkách www.72hodin.cz.

Česká rada dětí a mládeže sdružuje téměř stovku organizací včetně většiny celostátních dětských a mládežnických spolků. Reprezentuje víc než 200.000 členů.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist