https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mlekarna-kunin-zprovoznila-linku-na-pet-lahve
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Mlékárna Kunín zprovoznila linku na PET láhve

1.2.2003 11:44 | OSTRAVA/KUNÍN (ČIA)
Novou italskou linku na plnění mléka do PET lahví zprovoznila tento týden ve svém provozu v Ostravě-Martinově jedna z největších mlékárenských společnosti v tuzemsku, Mlékárna Kunín. "Jde o významnou investici tuzemského mlékárenského průmyslu, protože stejné plnicí linky mají jen dvě další mlékárny u nás," řekl pro ČIA generální ředitel Mlékárny Kunín Zbyněk Gebauer.
 

Výrobcem nové linky je italská společnost Galdi a hodnota zařízení je 20 milionů korun. Kunínská technologie využívá zcela výjimečného modrého plastu, který by měl dokonaleji chránit mléko před vlivy světelného záření. Linku k plnění mléka do PET lahví tvoří dvě větve linek, každá z nich je schopna za hodinu naplnit tři tisíce litrů mléka. "První část linky bude standardně plnit litrové obaly, druhá linka je schopna vytvářet obsahové variace podle přání zákazníků," uvedl Gebauer. K celé sestavě je připojena ještě technologie na vystříkávání a dezinfekci lahví, navazuje uzavírací stroj a etiketovač. Na konce celého výrobního procesu se PET láhve s mlékem zatavují do fólie. Na pultech by modré mléko z Kunína mělo být v průběhu února.

Současně s novou linkou zůstává v martinovském provozu Mlékárny Kunín v chodu i klasická linka na plnění mléka do papírových krabic. Výroba z nové PET linky jen dále doplňuje a rozšiřuje dosavadní sortiment kunínské mlékárenské společnosti.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist