https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mnichovo-hradiste-hleda-investora-na-zachranu-mistniho-kina
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Mnichovo Hradiště hledá investora na záchranu místního kina

21.8.2001 15:11 | MNICHOVO HRADIŠTĚ (ČIA)
Investici ve výši několika milionů korun představuje celková rekonstrukce kina v Mnichově Hradišti na Mladoboleslavsku. Chátrající kino, které sice stále funguje, dotuje radnice ročně 800 tisíci korunami. "Na opravy to ale rozhodně nestačí," konstatoval místostarosta Jaroslav Koloc.
 

Jediným možným řešením je podle radních investor, který by zachoval provoz kina a zároveň budovu opravil. "Nejdůležitější je výměna stávajícího topení. Topí se koksem, a tím pádem je kino jedním z největších znečišťovatelů životního prostředí ve městě. Více než nutná je ale také oprava střechy, izolací stěn a sociálního zařízení," dodal Koloc. Nemalé investice do oprav zatím podle Koloce odradily všechny dosavadní subjekty, které měly zájem kino provozovat. Radnice má v úmyslu celý problém vyřešit nejpozději do 31. prosince. Od roku 2002 by kino už mělo mít nového správce, který bude muset zachovat promítání pětkrát týdně. "Zatím nevíme, zda budovu prodáme nebo pronajmeme. V každém případě však chceme provoz kina dotovat stejnou částkou jako doposud," uvedl místostarosta města.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist