https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/modernizace-iv-zeleznicniho-koridoru-zacne-v-roce-2003
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Modernizace IV. železničního koridoru začne v roce 2003

21.10.2001 14:44 | ČESKÉ BUDĚJOVICE (ČIA)
Se zahájením modernizace IV. železničního koridoru se počítá v roce 2003. "Práce na trase z Prahy přes České Budějovice do Horního Dvořiště by měly skončit v roce 2008," uvedla tisková mluvčí Krajského úřadu Jihočeského kraje Maria Ptáčková. Plánované náklady na tomto úseku vypočítané v cenové úrovni roku výstavby budou představovat 38,6 miliardy korun. O způsobu financování projektu rozhodne vláda.
 

V nákladní dopravě má modernizace zvýšit efektivitu provozu a v osobní dopravě pak výrazně zkrátit jízdní dobu. "Zatímco dnes nejrychlejší vlakové spojení z Českých Budějovic do Prahy trvá dvě a čtvrt hodiny, po modernizaci trati by klasické vlaky měly urazit tuto trasu o půl hodiny rychleji a soupravy s naklápěcí skříní dokonce za jednu hodinu a 25 minut," konstatovala mluvčí.

IV. železniční koridor se má stát společně s dálnicí D 3 součástí vznikajícího komunikačního eurokoridoru.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist