https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/modernizace-koridoru-mezi-kralupy-a-decinem-skoncila
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Modernizace koridoru mezi Kralupy a Děčínem skončila

3.12.2002 11:36 | PRAHA (ČIA)
České dráhy dnes zahajují provoz na dalším, tentokrát 17 kilometrů dlouhém úseku I. tranzitního železničního koridoru mezi Ústím nad Labem a Děčínem, za jehož kompletní modernizaci zaplatily 2,1 miliardy korun. Projekt stavby vypracoval SUDOP Praha, jejím zhotovitelem bylo sdružení firem Stavby silnic a železnic Praha a GJW Praha. Vlaky tudy nyní budou moci jezdit až stošedesátikilometrovou rychlostí. Dokončení rekonstrukce tohoto úseku znamená, že ČD mohou nyní plně využívat celý úsek koridoru mezi Kralupy nad Vltavou a česko-německou státní hranicí u Hřenska. ČIA to oznámil Pavel Tesař z tiskového oddělení ČD.
 

Během prací, které začaly 12. dubna minulého roku, musely stavební firmy zrekonstruovat nebo přestavět 34 železničních mostů, tři podchody a 47 propustků. Ke dvěma opraveným podchodům v zastávkách Dobkovice a Vilsnice přibyl také podchod v železniční stanici Povrly, který zajišťuje mimoúrovňový přístup na nové ostrovní nástupiště.

Kvůli bezpečnosti železniční i silniční dopravy mezi Děčínem a Ústím nad Labem se musely sanovat skalní svahy Kozí Vrch a skály nad traťovou kolejí mezi Povrly a Povrly-Roztoky. Na nádraží v Povrlech je nové moderní elektronické stavědlo, v jeho kolejišti je vloženo celkem 13 nových výhybek. Práce se dotkly rovněž měníren v Děčíně a Těchlovicích. Součástí modernizace bylo i vybudování protihlukových stěn v délce 4,1 kilometru.

Na trase I. železničního koridoru mezi Prahou a Děčínem probíhá v současnosti rozsáhlá rekonstrukce železniční stanice Děčín hlavní nádraží a modernizace úseku mezi Prahou a Kralupy nad Vltavou. Tyto práce by měly skončit v průběhu příštího roku.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist